Όλες οι κατηγορίες

Αρχική σελίδα>Εξυπηρέτηση πελατών>Νέα

Επεξήγησαν κάμερες θερμικής απεικόνισης

Χρόνος: 2021-05-08 Προβολές: 38

Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης είναι συσκευές που μεταφράζουν τη θερμική ενέργεια (θερμότητα) σε ορατό φως προκειμένου να αναλύσουν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή σκηνή. Η εικόνα που παράγεται είναι γνωστή ως θερμόγραμμα και αναλύεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται θερμογραφία. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης είναι εξελιγμένες συσκευές που επεξεργάζονται τη ληφθείσα εικόνα και την εμφανίζουν σε μια οθόνη. Αυτές οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεση διάγνωση ή επεξεργασία μέσω εξειδικευμένου λογισμικού για περαιτέρω αξιολόγηση, ακρίβεια και έξοδο αναφοράς. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης αυξάνουν τη θερμοκρασία μέτρησης στο επόμενο επίπεδο. αντί να λάβετε έναν αριθμό για τη θερμοκρασία, λαμβάνετε μια εικόνα που δείχνει τις διαφορές θερμοκρασίας μιας επιφάνειας.

Τι βλέπουν οι κάμερες θερμικής απεικόνισης;
Το ορατό φως είναι αυτό που βλέπουμε γύρω μας κάθε μέρα. Είναι το μόνο μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που μπορούμε να δούμε. Το ορατό φως καταλαμβάνει μόνο μια μικρή περιοχή στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και η υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) αντιπροσωπεύει ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Αν θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του φάσματος, χρειαζόμαστε εξειδικευμένο εξοπλισμό.
Όλα τα αντικείμενα απορροφούν, αντανακλούν και μερικές φορές μεταδίδουν ενέργεια σε διαφορετικά επίπεδα. Διαφορετικά υλικά θα εκπέμπουν θερμότητα ή κρύα ενέργεια σε διαφορετικούς ρυθμούς. Είναι αυτή η ενέργεια που μπορεί να ανιχνευθεί με υπέρυθρο εξοπλισμό και να εμφανίζεται ως εικόνες.

Εφαρμογές και χρήσεις κάμερας θερμικής απεικόνισης
Αρχικά αναπτύχθηκαν για στρατιωτική χρήση κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, οι κάμερες θερμικής απεικόνισης έχουν μεταναστεύσει σε άλλους τομείς και έχουν βρει πολλές χρήσεις. Οι πυροσβέστες τα χρησιμοποιούν για να βλέπουν μέσα από τον καπνό, να βρίσκουν ανθρώπους και να εντοπίζουν τα σημεία πυρκαγιάς. Η επιβολή του νόμου χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη διαχείριση δραστηριοτήτων επιτήρησης, τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων, τη διερεύνηση σκηνών εγκλήματος και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης. Οι τεχνικοί συντήρησης ηλεκτροφόρων καλωδίων εντοπίζουν αρμούς και εξαρτήματα υπερθέρμανσης για την εξάλειψη πιθανών βλαβών. Όταν η θερμομόνωση καθίσταται ελαττωματική, οι τεχνικοί κατασκευής κτιρίων μπορούν να δουν διαρροές θερμότητας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ψύξης ή της θέρμανσης. Φυσιολογικές δραστηριότητες, όπως πυρετός, σε ανθρώπους και άλλα θερμόαιμα ζώα μπορούν επίσης να παρακολουθούνται με θερμογραφική απεικόνιση. Είναι επίσης κοινά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από επιθεωρητές σπιτιού.

Χαρακτηριστικά κάμερας θερμικής απεικόνισης
Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης μπορούν να αγοραστούν με τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που διαβάζουν μόνο τη θερμοκρασία των σταθερών κεντρικών σταυρών στην οθόνη ή με πολλαπλές δυνατότητες που επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει πολλαπλές κινούμενες crosshairs και να πραγματοποιήσει συγκρίσεις μεταξύ τους για να δείξει το υψηλό, το χαμηλό και το μέσες θερμοκρασίες στην οθόνη. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης έχουν πολλαπλές παλέτες χρωμάτων επιλέξιμες από το χρήστη, όπως μαύρο / άσπρο, σίδερο ή ουράνιο τόξο. Η παλέτα σιδήρου χρησιμοποιείται πιο συχνά από οικιακούς επιθεωρητές. Η ασπρόμαυρη παλέτα βοηθά στον προσδιορισμό λεπτομερειών σε μια εικόνα και η παλέτα ουράνιου τόξου έχει την καλύτερη θερμική ευαισθησία για την εμφάνιση των διαφορών στη θερμοκρασία. Δείτε παρακάτω δείγματα εικόνων ορισμένων παλετών χρωμάτων.

Τι να ψάξετε σε μια κάμερα θερμικής απεικόνισης
Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που συμβάλλουν τόσο στην ποιότητα όσο και στο κόστος μιας κάμερας θερμικής απεικόνισης. Οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η ανάλυση του ανιχνευτή και η θερμική ευαισθησία.
Η ανάλυση ανιχνευτή περιγράφει τον αριθμό των pixel. Οι πιο κοινές αναλύσεις είναι 160 x 120, 320 x 240 και 640 x 480 pixel. Ένας ανιχνευτής 320 x 240 παράγει μια εικόνα αποτελούμενη από 76,800 pixel. Δεδομένου ότι κάθε εικονοστοιχείο σχετίζεται με μια θερμοκρασία που είναι 76,800 σημεία δεδομένων θερμοκρασίας. Οι υψηλότερες αναλύσεις παράγουν επίσης ορατές εικόνες.
Η θερμική ευαισθησία είναι η μικρότερη διαφορά θερμοκρασίας που μπορεί να ανιχνεύσει η κάμερα. Η ευαισθησία 0.05 ° σημαίνει ότι η κάμερα μπορεί να διακρίνει μεταξύ δύο επιφανειών με μόνο πέντε εκατοστά της διαφοράς θερμοκρασίας βαθμού.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το εύρος θερμοκρασίας της κάμερας θερμικής απεικόνισης. Το εύρος δείχνει ποιες είναι οι ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες που μπορεί να μετρήσει η κάμερα (είναι τυπικό -4 ° F έως 2200 ° F).
Για να αποκτήσετε την καλύτερη θερμική εικόνα για ανάλυση, υπάρχουν τέσσερις ρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν στις περισσότερες κάμερες: εστίαση, αλλαγές ρύθμισης εκπομπής, αλλαγές ανακλαστικής θερμοκρασίας και θερμικός συντονισμός. Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή κάμερας θερμικής απεικόνισης.
Ακριβώς όπως μια τυπική κάμερα, ο φακός της κάμερας θερμικής απεικόνισης πρέπει να εστιαστεί για να βελτιώσει τη σαφήνεια της εικόνας. Οι περισσότερες κάμερες μπορούν να εστιαστούν περιστρέφοντας το φακό. Οι πιο εξελιγμένες κάμερες έχουν εστίαση στο κουμπί.
Η εκπομπή είναι η ποσότητα της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από ένα αντικείμενο σε σύγκριση με την τέλεια εκπομπή ακτινοβολίας όταν και οι δύο βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία. Η ρύθμιση της εκπομπής είναι σημαντική κατά τη λήψη μετρήσεων θερμοκρασίας ή κατά τη σύγκριση των θερμοκρασιών δύο διαφορετικών αντικειμένων. Δεν επιτρέπουν σε όλες τις κάμερες τον χρήστη να εισάγει ανακλαστική θερμοκρασία.
Η ρύθμιση της ανακλαστικής θερμοκρασίας επιτρέπει στο χρήστη να αντισταθμίζει τη θερμοκρασία των γύρω αντικειμένων που αντανακλά ένα αντικείμενο. Όπως και η εκπομπή, η ανακλαστική θερμοκρασία είναι σημαντική κατά τη λήψη μετρήσεων θερμοκρασίας ή τη σύγκριση θερμοκρασιών δύο αντικειμένων. Δεν επιτρέπουν σε όλες τις κάμερες τον χρήστη να εισάγει ανακλαστική θερμοκρασία.
Ο θερμικός συντονισμός της κάμερας περιλαμβάνει την προσαρμογή του εύρους ή του εύρους θερμοκρασίας που βλέπει η κάμερα ενώ βρίσκεται σε χειροκίνητη προβολή. Η χειροκίνητη λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόζει το εύρος στο επιθυμητό εύρος και η κάμερα θα εμφανίζει πάντα αυτό το εύρος θερμοκρασίας. Η χρήση της χειροκίνητης λειτουργίας είναι καλύτερη όταν χρησιμοποιείται για την εμφάνιση διαφορών θερμοκρασίας του αντικειμένου που προβάλλεται.

Περιορισμοί κάμερας θερμικής απεικόνισης
Επειδή η θερμική ενέργεια μπορεί να ανακλάται από γυαλιστερές επιφάνειες, οι κάμερες θερμικής απεικόνισης δεν μπορούν να δουν μέσα από γυαλί. Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το εσωτερικό
 ενός τοίχου, αλλά δεν μπορούν να δουν μέσα από τοίχους. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κάμερες θερμικής απεικόνισης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ο μόνος αποφασιστικός παράγοντας που υπάρχει ένα πρόβλημα. Η χρήση άλλων οργάνων πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση του προβλήματος.

Κάμερα θερμικής απεικόνισης PQWT CX320

6OPC [PF% U% M4ONC ~ NJGZE @ 6

1IBC3V7(4LL$TY2S520[KDW